Co ma do zaoferowania kuchnia francuska w Krakowie? TOP restauracje dbają o swoich gości najlepiej, jak to możliwe. Doskonałym przykładem tego jest Zazie Bistro, które cieszy się nieskazitelną opinią wśród swoich gości. Menu jest bardzo obszerne, w całości nawiązuje do pysznej kuchni francuskiej. Z przystawek serwowane są na przykład pasztet paryski z wątróbki, suflet serowy, czy makrela z solonym karmelem i puree w kruchym cieście. Nie może zabraknąć oczywiście koziego sera z konfiturami. Tak prezentuje się właśnie kuchnia francuska w Krakowie. TOP restauracje każdy może wybrać we własnym zakresie, różnorodność upodobań kulinarnych jest całkowicie normalna.
Kuchnia francuska w Krakowie
Internet jest źródłem wielu informacji, o czym świadczy choćby fakt przydatności adresów internetowych. Dzięki niemu każdy może znaleźć lokal serwujący kuchnię francuską Kraków. Jest co najmniej kilka lokali, które warto odwiedzić, między innymi Cyrano de Bergerac. W menu uwagę zwracają na przykład zupy – cebulowa z grzankami i zupa z homara i langustynek – ceny są bardzo atrakcyjne. Jeśli chodzi natomiast o zimne przystawki, można postawić na sałatę z kozim serem, wędzonego łososia, tatara z polędwicy wołowej i terrinę z Foie Gras. To iście francuskie menu.
Najlepsza restauracja francuska w Krakowie
Voila Restaurant – to kolejna restauracja francuska Kraków, która zachwyca aromatami i smakami oryginalnych dań. Czy może być coś lepszego od przystawki w postaci chrupiących ślimaków w towarzystwie sosu serowo-miętowego? Kolejnym smakołykiem wprost z francuskiej kuchni Kraków są żabie udka przyrządzane na masełku. Restauracja francuska Kraków oferuje poza tym sałatę Chefa i domową terrinę foie gras z czekoladą. Czy można przejść obojętnie obok takich propozycji kulinarnych? Szczerze wątpimy!
Kuchnia francuska Kraków
Tak naprawdę kuchnia francuska Kraków zasługuje na ogromny podziw. Pozostając cały czas przy lokalu Voila Restaurant trzeba zwrócić uwagę na przepyszne zupy. Z karmelizowanej cebuli i veloute z pomidorów. 21 zł za taki posiłek to naprawdę korzystna cena, z której nie można nie skorzystać. Następnie dania główne, spośród których klienci mogą wybrać na przykład bakłażana na ostro, lub wołowinę po burgundzku, czy kotleciki cielęce. Kuchnia francuska Kraków proponowana w opisywanej restauracji znajduje się pod kierownictwem Pani Doroty Rydygier, która pasjonuje się tradycją i smakami Francji, mieszkała tam przez 20 lat. Dzięki szkoleniom w restauracjach odznaczanych gwiazdkami Michelin pozyskała niezbędną wiedzę i może rozpieszczać kubki smakowe gości.
Czy warto postawić na kuchnię francuską?
Odpowiedź na powyższe pytanie może być tylko twierdząca, w końcu trudno znaleźć drugi nurt, w którym panuje taka różnorodność smaków. Wiele osób początkowo miało trudności z przekonaniem się do dań kuchni francuskiej, ale po pierwszej próbie zmieniło się ich zdanie na ten temat. Kuchnia francuska jest smaczna i aromatyczna, kunszt przygotowywanie poszczególnych potraw bierze się najczęściej z pasji do gotowania. Na pewno wszelkie inspiracje kulinarne zasługują na uwagę, niektóre z nich są wynikiem łączenia całkowicie różnych smaków, co w efekcie daje pyszne danie.