Opis restauracji Hariprasad Samosa&Curry
Hariprasad powstał z potrzeby dzielenia się kuchnią indyjską, która jest lekka, pożywna i wolna od cierpienia czujących istot, stąd wszystkie składniki, których używamy są wegańskie.
Nie korzystamy również z cebuli i czosnku, aby w myśl filozofii ajurwedy (indyjskiej nauki o zdrowiu) nasze pożywienie było sattviczne (sattva)
czyli zharmonizowane i przepełnione energią spokoju i dobroci.
Hariprasad oznacza również, że jedzenie, które przygotowujemy jest symbolicznie ofiarowane Bogu, jako źródle, z którego wszystko emanuje i do którego wszystko powraca. Poprzez ten akt chcemy być bliżej tego źródła i aby nasze ciało przepełniała ta dobra energia z niego emanująca-prostoty, wzajemnej życzliwości, miłości.
Udogodnienia
Rodzaje kuchni
Menu

Dietla 45 pasaż
31-054, Kraków, Stare Miasto
