Zupa soczewicowa Pikantna, gęsta zupa z czerwonej soczewicy, z dużą ilością imbiru, czosnku i kurkumy. Podawana z prażonymi nerkowcami i zieloną cebulką
Burger teksański Pikantny burger w skład którego wchodzą: czarna fasola, brązowy ryż oraz cebula, długo duszone ze świeżą papryką. Przyprawiony wędzoną papryką, chilli, kuminem i kolendrą
19,00 zł
Wietnamski pho Rozgrzewający, korzenny bulion podawany z makaronem ryżowym, pieczonymi boczniakami i tofu, surowym szpinakiem, kiełkami soi, świeżymi ziołami i fasolką szparagową
26,00 zł
Gulasz marokański Danie na bazie aromatycznej, pikantnej pasty harissy, którą przygotowujemy sami. Na sos składają się też: pomidory, ciecierzyca, marchewka, oraz suszone morele. Podajemy go z kuskusem, prażonymi migdałami i świeżą kolendrą