Opis restauracji Ósma Kolonia
W Ósmej Koloni bardzo dbamy o to, by jedzenie było smaczne, świeże oraz zdrowe, a składniki z których tworzymy nasze dania najwyższej jakości.
Współpracujemy z małymi polskimi gospodarstwami, manufakturami oraz lokalnymi dostawcami. Sery i jogurty pochodzą z Mlecznej Drogi, większość warzyw i owoców kupujemy od Pana Ziółko oraz z Ogródka św. Izydora – ekologicznego gospodarstwa Sylwii i Sebastiana Romatowskich.
W naszej kuchni nie korzystamy z białej mąki pszennej, rafinowanego cukru, mrożonek ani półproduktów.
Używamy różowej soli himalajskiej, mąk oraz kasz z małych polskich młynów, świeżych ziół oraz przypraw z certyfikatami ekologicznymi.
Smażymy wyłącznie na nierafinowanym tucholskim oleju rzepakowym, maśle klarowanym i wysokiej jakości oliwie.
Słodzimy nierafinowanym brązowym cukrem, syropem klonowym oraz syropem z agawy.
Wszystkie sosy, pasty oraz syropy robimy sami, na miejscu.
Głęboko wierzymy, że wyłącznie takie podejście do gotowania ma sens i jest właściwe dla naszego zdrowia i samopoczucia.
Udogodnienia
Rodzaje kuchni
Menu
Słowackiego 15/19
01-592, Warszawa, Żoliborz