Opis restauracji Ósma Kolonia

W Ósmej Koloni bardzo dbamy o to, by jedzenie było smaczne, świeże oraz zdrowe, a składniki z których tworzymy nasze dania najwyższej jakości.

Współpracujemy z małymi polskimi gospodarstwami, manufakturami oraz lokalnymi dostawcami. Sery i jogurty pochodzą z Mlecznej Drogi, większość warzyw i owoców kupujemy od Pana Ziółko oraz z Ogródka św. Izydora – ekologicznego gospodarstwa Sylwii i Sebastiana Romatowskich.

W naszej kuchni nie korzystamy z białej mąki pszennej, rafinowanego cukru, mrożonek ani półproduktów.

Używamy różowej soli himalajskiej, mąk oraz kasz z małych polskich młynów, świeżych ziół oraz przypraw z certyfikatami ekologicznymi.

Smażymy wyłącznie na nierafinowanym tucholskim oleju rzepakowym, maśle klarowanym i wysokiej jakości oliwie.

Słodzimy nierafinowanym brązowym cukrem, syropem klonowym oraz syropem z agawy.
Wszystkie sosy, pasty oraz syropy robimy sami, na miejscu.

Głęboko wierzymy, że wyłącznie takie podejście do gotowania ma sens i jest właściwe dla naszego zdrowia i samopoczucia.

Udogodnienia

Dania wegańskie, Menu lunchowe, Opcje bezglutenowe, Przyjazne dzieciom, Przyjazne zwierzętom, Wifi, Wino

Rodzaje kuchni

Polska, Śródziemnomorska

Menu