Placek

W restauracji Placek gluten posiada jedynie piwo. Dania zostały tu skutecznie skomponowane przy użyciu urozmaiconych i zdrowych składników. Dania gluten free są przygotowane w myśl autorskich przepisów. Dzięki temu można znaleźć tu zarówno grubo tarte placki ziemniaczane z siemiem lnianym, jak i pizze na spodzie kokosowym. Tworzenie bezglutenowych potraw wynika z chęci propagowania zdrowego żywienia i ograniczenie mąki, która występuje w niemal każdym posiłku osób tolerujących gluten. 

Dlaczego warto przyjść do restauracji Placek? Poza znakomitym jedzeniem, które docenili goście, można tu miło spędzić czas. Atmosfera sprzyja rozmowom z bliskimi, a czas umilają gry planszowe, których do dyspozycji jest 100. Do tego restauracja działa w myśl ideologii less waste i aktywnie propaguje działania ekologiczne. Osoby niesłyszące mogą się tu dogadać językiem migowym, a sam lokal jest przyjazny zwierzętom. Dla osób o restrykcyjnej diecie przygotowano tutaj opisane makro składniki i alergeny. Dostępna tabela kalorii pozwoli Ci wybrać posiłek zgodny z zalecaną ilością kcal w Twojej diecie. Menu restauracji Placek jest zbilansowane i stworzone według szczegółowych wytycznych.

Restauracja Placek w opinii klientów to miejsce, które warto odwiedzić. Fani bezglutenowego jedzenia znajdą tu wiele pozycji dla siebie. Popularnym wyborem klientów w restauracji jest pizza bezglutenowa, choć równie dobre opinie zebrały tutaj naleśniki, czy placki ziemniaczane. Restauracja Placek przy ulicy Roździeńskiego 88a mieści się w dzielnicy zlokalizowanej w centrum miasta. To nie lada gratka dla każdego entuzjasty tego rodzaju kuchni. Zdecydowanie polecamy odwiedzić to miejsce, jeśli jesteś w Katowicach. 

Udogodnienia

Opcje bezglutenowe, Przyjazne zwierzętom, Vege-friendly

Rodzaje kuchni

Polska, Włoska

Menu