Opis restauracji Tajfun
Bez schematów i w żywiole, nie klasycznie, bez banału. Czasem lubimy wymknąć się spod kontroli, całkiem jak Tajfun.
Kuchnia roślinna to nasza pasja, nie możemy stać w miejscu, chcemy ją udoskonalać i rozwijać. Jesteśmy ciekawscy, czytamy, szukamy, podróżujemy, próbujemy, testujemy i czasem też popełniamy błędy. Korzenie zapuściliśmy w azjatyckim street foodzie. Czerpiemy z domowych, tradycyjnych przepisów z Dalekiego Wschodu bazując na lokalnych produktach. Makarony wyrabiamy ręcznie, sami fermentujemy warzywa. Robimy kimchi, pasty do curry i hodujemy też własną kombuchę.
Nasze menu jest zmienne. Zarówno jeśli chodzi o pory roku i sezonowość składników, jak i inspiracje, które przynosimy do naszej kuchni. Nigdy nie będzie u nas jednolicie. Gotujemy ze świeżych produktów i każdego dnia staramy się wyciągnąć z nich samo dobro. To interesuje nas zdecydowanie bardziej niż przyrządzanie zupy, która zawsze będzie smakować tak samo.
Udogodnienia
Rodzaje kuchni
Menu
Wojciecha Cybulskiego 3/1a
50-206, Wrocław, Śródmieście