Opis restauracji Tajfun

Bez schematów i w żywiole, nie klasycznie, bez banału. Czasem lubimy wymknąć się spod kontroli, całkiem jak Tajfun.
Kuchnia roślinna to nasza pasja, nie możemy stać w miejscu, chcemy ją udoskonalać i rozwijać. Jesteśmy ciekawscy, czytamy, szukamy, podróżujemy, próbujemy, testujemy i czasem też popełniamy błędy. Korzenie zapuściliśmy w azjatyckim street foodzie. Czerpiemy z domowych, tradycyjnych przepisów z Dalekiego Wschodu bazując na lokalnych produktach. Makarony wyrabiamy ręcznie, sami fermentujemy warzywa. Robimy kimchi, pasty do curry i hodujemy też własną kombuchę.
Nasze menu jest zmienne. Zarówno jeśli chodzi o pory roku i sezonowość składników, jak i inspiracje, które przynosimy do naszej kuchni. Nigdy nie będzie u nas jednolicie. Gotujemy ze świeżych produktów i każdego dnia staramy się wyciągnąć z nich samo dobro. To interesuje nas zdecydowanie bardziej niż przyrządzanie zupy, która zawsze będzie smakować tak samo.

Udogodnienia

Dania wegańskie, Menu lunchowe, Przyjazne dzieciom, Tylko vegan

Rodzaje kuchni

Azjatycka, Kawiarnia, Kuchnia fusion

Menu